Ljeto ćemo i ove godine pozdraviti vatreno, uz ivanjske vatre na obala Kupe, 23. lipnja. Nogometna utakmica Banijanaca i Gažana, povlačenje užeta na Banijanskom mostu, ulični zabavljači, vatromet… Sve je to dio programa. Ovog puta koncert će u Šancu, od 22 sata i 30 minuta, održati grupa Songkillers i Nikola Marjanović.

Pod sloganom “Vatreni pozdrav ljetu” nastavlja se višestoljetna karlovačka manifestacija. Tradicija paljenja krijesova na obalama rijeke Kupe započela je još 1799. godine, a dio građana je aktivno sudjelovao u organiziranju i svake godine po završetku slavlja jedva čekao sljedeću godinu, kako bi se na njima svojstven način uključili i natjecali se s rivalima s druge strane rijeke.

Turistička zajednica Grada Karlovca koja svake godine organizira Ivanjski krijes ove godine posebno ističe sigurnost. Zato mole građane da pripaze na djecu u blizini paljenja krijesa, te da se ne približavaju vatri.

Manifestaciju je ove godine svojim sponzorstvom također podržao Heineken, koji je na taj način svim posjetiteljima krijesa omogućio sadržajan program i dobru zabavu. Baš kao i prošle godine, koncert nakon paljenja krijesa bit će održan u Šancu. Ove godine zabavljat će nas Songkillersi i Nikola Marjanović.