Pod sloganom “Vatreni pozdrav ljetu” nastavlja se višestoljetna karlovačka manifestacija Ivanjski krijes. Nogometna utakmica Banijanaca i Gažana, povlačenje užeta na Banijanskom mostu, ulični zabavljači, vatromet… sve je to bit će dio večerašnjeg programa. Baš kao i prošle godine, koncert nakon paljenja krijesa bit će održan u Šancu.

Program na Gazi počinje u 15.45 sati nastupom Plesnog kluba Casablanca, slijedi ženska nogometna utakmica te u 18 sati nogometna utakmica Gaza – Banija.

U 20 sati na mostu na Kupi slijedi tradicionalno povlačenje užeta, a potom i nastupi uličnih performera i bendova. Paljenje krijesova previđeno je u 21.40, a čim se krijesovi razgore, oko 22 sata, slijedi i vatromet. Potom svi put Šanca na koncert Songkillersa i Nikole Marjanovića, koji počinje oko 22.30 sati.

Zbog Ivanjskog krijesa danas će biti na snazi posebna regulacija prometa na lokacijama gradskih četvrti Banija i Gaza. Ulice Gornja Gaza, ul. Imbre Tkalca, kneza Domagoja, Ljudevita Gaja, Dragojle Jarnević, obala Franje Račkog bit će zatvorene za promet već od 14 do 02 sata, a banijanski most zatvara se za promet u 18 sati.