Posljednja sjednica Gradskog vijeća Karlovca prije one svečane u srpnju bila je rezervirana za izvješća o radu gradskih tvrtki. Prije točaka odrađen je i aktualni sat na kojem se rasprava vodila o promjeni načina očitanja potrošnje vode u prigradskim naseljima te povećanim računima koje su zbog toga građani dobili. Raspravljalo se i o radu Hrvatskog radio Karlovca, odnosno Karlovačkog tjednika te činjenici da Žitna lađa još uvijek ne plovi Kupom u Karlovcu. Vijećnike je zanimalo i gdje se odlaže mulj s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te koliko gradska uprava pomaže gospodarstvenicima.

Kada su im prije nekoliko dana na adrese stigli računi za potrošnju vode, Karlovčani koji žive u prigradskim naseljima ostali su iznenađeni iznosima na računima. Do sada je bila praksa očitavati potrošnju svaka tri mjeseca, a sada je u Vodovodu i kanalizaciji odlučeno da se vodomjeri očitavaju svaki mjesec. Iz Vodovoda i kanalizacije uvjereni su da je ovakav način naplate bolji i da će omogućiti bolju kontrolu nekontroliranog istjecanja vode i lakše planiranje potrošnje.

Zamjenik direktora ViK-a Zdravko Eremić je dodao i kako je građanima omogućeno plaćanje do 31. kolovoza, bez obračuna kamata.

No čini se kako vijećnici nisu shvatili u čemu je stvar te se još nekoliko puta pojavilo pitanje vezano uz novi obračun, a cijelu priču zaključio je gradonačelnik Damir Jelić koji je rekao da će zatražiti detaljno objašnjenje iz ove tvrtke, unatoč činjenici da je prije nekoliko dana ViK posjetio i državni vodopravni inspektor koji je rekao da je sve zadovoljavajuće.