U sklopu projekta Star Voice kojeg provodi Udruga za društveni razvoj KA Matrix održan je sastanak lokalne koalicije. Tema je bila plan i organizacija deliberativne rasprave o revitalizaciji Zvijezde. Inače partneri projekta su karlovačko Veleučilište, Grad Karlovac, Fakultet političkih znanosti i Udruga Polka.

– Deliberativna rasprava na temu revitalizacije karlovačke Zvijezde jedna je od glavnih aktivnosti projekta Star Voice. Točan datum još nije poznat, ali događanja bi trebala biti u rujnu ili listopadu. Bit će organizirana kao niz rasprava s ciljanim dionicima, a glavnu riječ imat će građani koji će reći koji im je cilj, odnosno polazišna točka revitalizacije Zvijezde, kazala nam je projektna asistentica Jelena Mužar Smenderovac.

Tako će naši sugrađani imati priliku reći što misli gdje bi trebalo početi s revitalizacijom Zvijezde, kako to učiniti, treba li krenuti s obnovom Radićeve ili primjerice Starog placa te koje sadržaje žele u staroj gradskoj jezgri.

– Sve o čemu će se govoriti na raspravi bit će podvrgnuto analizi i sažeto u dokument koji će biti predstavljen Gradskom vijeću. To je preporuka, odnosno to su smjernice koje bi Grad s obzirom da je partner na projektu trebao uvrstiti u Plan upravljanja Zvijezdom, dodala je Mužar Smenderovac.