Pod motom „Ljubav djeci prije svega“, Društvo “Naša djeca” u suradnji s gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu, nastoji se skrenuti pozornost šire javnosti na dječja prava i položaj djece u društvu.

Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“. U Karlovcu je manifestacija otvorena danas točno u podne, i to pjesmom. Dječji tjedan svečano je otvorio zbor karlovačkih škola s nekoliko stotina učenika, uz pratnju malih mažoretkinja. Zbog kiše je, umjesto na trgu ispred Zorin doma, otvorenje održano u Sportskoj dvorani OŠ Dubovac.

Do kraja tjedna djecu iz karlovačkih škola očekuje raznolik program. Gradsko kazalište “Zorin dom” uključilo se u Dječji tjedan akcijskim cijenama ulaznica za dječje predstave, a dio događanja odvijat će se i u Gradskom muzeju.

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključili su se i karlovački vrtići, u kojima će se također sve do petka održavati radionice, pričaonice, predstave i druženja s djecom iz drugih vrtića.