Karlovčani od danas mogu koristiti novu autobusnu liniju, radi se o relaciji između Grabrika i Jamadola, a cilj je omogućiti upravo bolju povezanost s grobljem u ovoj gradskoj četvrti. U Gradskoj se upravi nadaju da će Karlovčani početi više koristiti javni prijevoz.

Na inicijativu građana, a u konačnici Gradske uprave tvrtka Autotransport uvela je ovu liniju kako bi omogućila bolju povezanost s grobljem Jamadol. Cijena redovne karte na ovoj liniji dugoj devet kilometara bit će osam kuna za jedan pravac, a pokriveno je 17 stanica. Mjesečna karta moći će se nabaviti po cijeni od 317 kuna.

U planu je i povećati broj autobusnih linija, ako za tim bude potrebe, odnosno ako građani budu koristili javni prijevoz. Autobus svakog jutra kreće u 9 sati iz Grabrika, a tamo ga putnici mogu očekivati svaki naredni sat do 16 sati.

Autobusna linija od i do Grabrika, ide do Luščića, Novog Centra, Tomislavove, Domobranske, Nazorove, Mačekove, Kranjčevićeve, Krležine i Jamadolske ulice.Tijekom vikenda i blagdana bit će samo dvije vožnje, dopodnevna u 10 sati i popodnevna u 15 sati.