Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić zamrznuo je svoj mandat u Saboru. Podsjetimo, to je učinio i 2014. godine te u prošlom sazivu Sabora kada ga je u saborskim klupama naslijedila sadašnja ministrica Nada Murganić. Ovog puta svoje je mjesto Jelić prepustio Ogulincu Tomislavu Lipošćaku.

Kao što je istaknuo i kada je prije svoj mandat stavljao u mirovanje, teško je spojiti dvije zahtjevne pozicije koje traže stalni angažman. U Saboru će njegovo mjesto zauzeti 34-godišnji Ogulinac Tomislav Lipošćak, javnosti relativno nepoznat političar.

Bilo je razmišljanja tko bi mogao biti dobra zamjena, moj stav je da je dobro da bude netko izvan Karlovca jer je Marija Jelkovac u saborskim klupama, premda bi i Hrvojka Božić to dobro odaradila, no Ogulin bi u tom slučaju bio zakinut te mislim da je Lipošćak odličan odabir jer će se cijeli posvetiti. On je zamrznuo svoje radno mjesto u Hrvatskim šumama i kao saborski zastupnik to će mu biti jedini posao, za razliku od mene, kazao je Jelić.

Hoće li se kanididarati za župana Jelić nije želio potvrditi, kratko je rekao da je to moguće. To bih komentirao kada dođe vrijeme za to. Moguća je ta varijanta, neki kažu da je izvjesna, u svakom slučaju u ovo blagdansko vrijeme će i to biti prezentirano kojim putem idemo kao HDZ, rekao je Jelić.