Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac proslavilo je 135 godina djelovanja. Crveni križ i danas je važan u društvu, temeljna načela i dalje su humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Generacije volontera Crvenog križa izmjenjuju se, no misija ostaje ista. Ljudi u potrebi uvijek će postojati, a dok je njih bit će i Crvenog križa. Za Crveni križ će uvijek biti mjesta u društvu gdje mogu pomoći, za lokalnu zajednicu volonteri i djelatnici uvijek su na raspolaganju, poručila je ravnateljica Gradskog društva Branka Hastor.

Suradnja između društava u Hrvatskoj, ali i šire jako je dobra. Danas su se tako na proslavi velike obljetnice karlovačkog Crvenog križa pojavili gosti iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine te Italije.

Red Hrvatskog Crvenog križa primio je Dante Paolo Ferraris koji je na karlovačkom području dobro poznato lice. Dante je još u ratnim vremenima pomagao prikupljanjem pomoći, zaljubio se u Karlovac i nastavio pomagati. U zadnjim je poplavama nabavljao isušivače i pomagao ljudima, istaknula je Hastor.

Uz njega, priznanja su dobili i pojedinci, ali i ustanove koje su kroz godine pomagale u brojnim djelatnostima Crvenog križa.