Šestogodišnja Leona boluje od vrlo teške bolesti – maligne parcijalne migrirajuće epilepsije. Osim Leone, od ove rijetke bolesti boluje još samo jedno dijete u Hrvatskoj. Zbog svoje bolesti, djevojčica je trajno vezana uz krevet, a da bi joj se barem donekle olakšao život, potreban joj je uređaj za čišćenje dišnih puteva.

Od svojih šest godina života, mala Leona veći je dio provela u bolnici. Gotovo svakodnevno proživljava napadaje epilepsije, koja joj je dijagnosticirana odmah po rođenju, i to vrlo teški oblik epilepsije, zbog koje joj je mozak pretpio nepovratna oštećenja, pojašnjava Leonina majka Anamarija Cindrić.

Leonine prognoze za preživljavanje u početku su bile su vrlo loše. Nakon postavljanja dijagnoze, majci je rečeno da ne očekuje da će djevojčica poživjeti dulje od dvije godine. No zahvaljujući svakodnevnoj brizi obitelji, do sada je ipak demantirala najcrnja predviđanja. Ono što bi i Leoni i njenoj majci itekako olakšalo život je uređaj za čišćenje dišnih puteva – Vest prsluk. Naime, zbog stalnog ležećeg položaja u plućima joj se nakuplja sekret koji joj otežava disanje. Upravo česte upale pluća, uz epileptične napadaje, glavni su razlog zbog kojeg je dobar dio života provela u bolničkom krevetu. Kako bi se mogla brinuti za bolesno dijete, Leonina majka ima status njegovateljice, jer djevojčica treba cjelodnevnu njegu.

Uređaj koji za Leonu doslovno znači život košta 93.800 kuna. Obitelj zato poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju novca za njegovu nabavku. Novac je moguće uplatiti na žiro-račun Anamarije Cindrić u Karlovačkoj banci: HR6524000083110639992.