Na prostoru Muzeja Domovinskog rata na Turnju obilježena je 25. godišnjica pogibije tv snimatelja Živka Krstičevića. Poginuo je na današnji dan između 10 i 11 sati 1991. na Turnju snimajući istinu o Domovinskom ratu.

– Snimao je za jednu američko kanadsku kuću, međutim njegove snime koristile su sve televizijske postaje, a posljednju je snimku snimio je na Turnju. Kad je pala granata njegova kamera je snimala, na žalost on je sam snimio svoju pogibiju. Njegov kolega njegovu je kameru podignu, nastavio snimati, a te snimke i danas postoje u arhivima brojnih televizija, kazao je član Zbora ratnih izvjestitelja Ivica Sertić.

Živko je gotovo svakoga dana snimao u Karlovcu, a osim što mu je život okončan u našem gradu, s njim ima još jednu poveznicu. Naime rođen je u Zagrebu 13. srpnja na sam rođendan grada Karlovca. Među prvima koji je došao do njega kada je granata pala, bio je doktor Ervin Jančić, a pokloniti se žrtvi Živka Krstičevića došao je i ministar branitelja Tomo Medved.


Ministar je ujedno najavio kako je u prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima uvršteno priznanje statusa sudionika Domovinskog rata ratnim izvjestiteljima, vatrogascima, medicinskom osoblju i drugim službama koje su branile domovinu.