Karlovački fotoreporter Robert Fajt je Ponos Hrvatske. 42-godišnji Fajt u travnju prošle godine spasio je susjeda iz požarom zahvaćenog stana, te zaslužio nagradu Ponos Hrvatske. Ovaj hrabri Karlovčanin bez razmišljanja je provalio u susjedni stan, probio se kroz dim, pokušao ugasiti vatru i pomoći mladiću koji je zaspao i zaboravio na ručak koji je ostavio na štednjaku.

Roberta Fajta često možete vidjeti na karlovačkim ulicama s fotoaparatom. Na poslu fotoreportera susreo se s različitim situacijama, ali nije očekivao da će upravo on biti akter jednog takvog događaja. Fajt se sjeća gotovo svih detalja tog petka, 29. travnja 2016. godine. Kuhao je ručak djeci kad je osjetio miris dima iz susjednog stanja. Ni sekunde nije oklijevao da priskoči u pomoć susjedim u nevolji. Njegovi susjedi i prijatelji nisu iznenađeni ovim hrabrim činom, te za njega imaju samo riječi hvale.

Fajt još uvijek ne zna tko ga je prijavio za nagradu, te se nada da će to doznati na dodjeli nagrada koja će održana u veljači u Zagrebu.