U prosincu bi trebali biti završeni radovi na izgradnji nove poslovne zgrade tvrtke Zelenilo na Dubovcu. Radi se o projektu koji traje već nekoliko godina, a sada su se konačno stekli uvjeti da se krene u gradnju. Radove su zajednički otvorili direktor Zelenila Stjepan Turković, zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić te predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

Još 2010. godine javila se ideja o preseljenju uprave tvrtke, kao i odjeljenja cvjećarnice i pogrebnog. Podignut je kredit od 2,5 milijuna kuna kojim je kupljena parcela na kojoj su danas otvoreni radovi.

Radi se o jako dobroj lokaciji u Primorskoj ulici, na kojoj bi cvjećarnica trebala ostvariti veći promet, nego li je to na dosadašnjoj, kazao je direktor Turković i poručio da na dosadašnjoj lokaciju ostaju odjel parkova i mehanizacija.

Građevina će biti površine 933 četvorna metra. U njoj će u prizemlju biti cvjećarnica i pogrebni odjel, na prvom katu uredi, a garaže u suterenu. Projekt je vrijedan 6,2 milijuna kuna, koje je Zelenilo osiguralo kreditom kod HBOR-a od sedam milijuna kuna koji će, uz kamatu od tri posto, vraćati sljedećih deset godina.

Dugogodišnji djelatnik Zelenila Nikola Goršić je u kamen temeljac postavio tubu u kojoj su svi ugovori koje je Zelenilo do sada potpisalo u ovom projektu. Nakon toga betonom su kamen temeljac zalili Turković, Delić i Mandić.