Izložba digitalnih ilustracija vizualnog umjetnika Vanje Vikala “Third Eye Crying” otvorena je u galeriji ZILIK u Radićevoj ulici. Ilustracije se bave kritikom društva uvijenom u crni humor, a umjetnik ih opisuje kao reakciju na apsurno ponašanje modernog čovjeka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom.

Vanja Vikalo – Linnch je vizualni umjetnik iz Herceg Novog. Prvenstveno se bavi ilustracijom i dizajnom karaktera. Po prvi puta njegove radove sada može vidjeti i karlovačka publika, kojom se predstavlja izložbom “Third Eye Crying”. Riječ je o 16 grafika tiskanih tehnikom sitotiska.

Karlovac je peti grad u kojemu Vikalo gostuje s ovom izložbom. Do sada je svoje radove predstavio u Beogradu, Zagrebu, Banja Luci i Sarajevu, a nakon Karlovca izložba putuje u Herceg Novi, Trst i Ljubljanu. Naime, tematika kojom se bavi, kritika društva, široko je primjenjiva.

Izložba Vanje Vikala u Karlovac je stigla zahvaljujući suradnji s udrugom KA-Matrix, u okviru projekta Nova kultura – Hibridni grad. Autor izložbe u Karlovcu će nekoliko dana predstavljati svoj rad. Sutra će u sklopu njegova gostovanja biti održana radionica ulične umjetnosti. Svi koji žele sudjelovati, mogu se javiti u udrugu KA-Matrix.