Dan narcisa u subotu će biti obilježen u svim gradovima Karlovačke županije, a uključene su i bolnice u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi. Cilj je upozoriti žene na važnost samopregleda, ali i specijalističkih pretraga jer se rak dojke sve češće javlja kod mlađe populacije.

U Karlovačkoj županiji svake godine 75 žena oboli, a 35 umre od raka dojke. Rano otkrivanje znatno smanjuje smrtnost i zato je važno da se žene koje pozive za preglede dobivaju u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, na njih odazovu.

Svaka žena u dobi od 40 godina trebala bi napraviti svoju prvu mamografiju. Ove godine u Dan narcisa 25. ožujka, aktivno su uključeni liječnici koji će obavljati preventivne preglede, ali i ženama objasniti kako da naprave samopregled. Pregledi i predavanja će biti u knjižnici OB Karlovac od 9 do 12 sati.

U ogulinskoj bolnici pregledi će se obavljati od 9 do 13 sati, a u Dugoj Resi će se pregledi moći dogovoriti na Trgu sv. Jurja, od 9 do 11 sati.

Jedan od glavnih ciljeva ovogodišnjeg Dana narcisa je prikupljanje sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Do sada je prikupljeno 1,2 milijun kuna, a aparat zahvaljujući kojem ne treba više puta ići na zračenje, košta oko četiri milijuna kuna. Ako želite pomoći to možete učiniti pozivom na 060 91 91 91.