Od cijenjenog doktora Cvitanovića oprostili su se najbiliži članovi obitelji te dugogodišnji suradnici, od kojih su najbliži s prisutnima podijelili izraze sućuti te sjećanje na veliki doprinos ovog intelektualca, političara i humanista.

Na komemoraciji za preminulog primarijusa Vladimira Cvitanovića okupili su se njegovi brojni i dugogodišnji suradnici iz različitih područja djelovanja u kojima je on bio iznimno angažiran, ne samo u medicini, već i u kulturi i politici. Tako su sjećanje na njegov bogat opus i djelovanje s prisutnima podijelili primarijus Željko Korać, uime Hrvatskog liječničkog zbora, doktor Marko Dejanović, uime Udruge umirovljenih liječnika, Hrvojka Božić uime Ogranka Matice Hrvatske i gradonačelnik Damir Jelić uime Grada Karlovca i Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

Doktor Cvitanović ostavio je iza sebe velik publicistički opus, a samo iz područja medicine objavio je 77 znanstvenih radova. Bio je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik časopisa Svjetlo, jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, dobitnik velikog niza državnih odličja, do kraja je bio posvećen liječničkom pozivu, a prije svega, bio je veliki čovjek.