Članovi Roniteljskog kluba “Zrinski” su u subotu 22. travnja, usprkos hladnom moru, u suradnji s Ribolovnim klubom Zubatac iz Omišlja odradili uspješnu akciju čišćenja uvale i plaža u Omišlju. Time su ujedno i  simbolično obilježili Dan planete Zemlje, ali i radno skrenuli pozornost na zaštitu okoliša i predivne prirode kojom obiluje Hrvatska.

Težište akcije bilo je čišćenje priobalja i podmorja na plažama u uvali Pesja u Omišlju na otoku Krku. U akciji su pored članova obaju klubova sudjelovali i dragovoljci iz prelijepog Omišlja. Članovi Ribolovnog Kluba Zubatac iz Omišlja dobro su ugostili Karlovčane, a u druženju nakon akcije obostrano je iskazana želja za produbljenjem i nastavkom suradnje. Predsjednica ribolovnog kluba Gordana Naranča iskazala je uvjerenje da je ova akcija primjer suradnje kontinentalnog i primorskog dijela Hrvatske. U ime RK Zrinskog i nazočnih sudionika akcije zahvalio se predsjednik Željko Šančić i najavio barem još jedan dolazak prije ljetne sezone.

Roniteljski klub Zrinski aktivni je član športskih zajednica i zajednica tehničke kulture. Kao ekološki osviješteni članovi Kluba djeluju u brojnim akcijama koje imaju za cilj čišćenje i zaštitu okoliša te podizanje odgovornosti i svijesti za brigu o svojem prirodnom okružju.