Tomislav_Jambrosic_radio_naslov1

  • November 27, 2010
  • Admin
  • 0

Tomica Jambrošić – vlasnik je najugodnijeg muškog grla u eteru Trend Radija. Ovaj na-ćelavo-obrijani Senjanin, tata dviju prekrasnih djevojčica i veliki radoholičar, inače je osnivač i frontmen grupe Strings, i odličan gitarist i pjevač. U programu našeg radija niti pjeva niti svira, ali vrlo često – filozofira! Njegove dubokoumne rečenične konstrukcije nerijetko je nemoguće dešifrirati! A te iste rečenične konstrukcije često završavaju upitnikom… Blago urednicima kojima su upućena njegova pitanja i izvješća!!!! Ali to je definitivno znakom velike predanosti poslu, radišnosti i perfekcionizma kao jedne od njegovih glavnih odlika.

Čovjek s mora, odrastao uz senjsku buru, ali jedan od onih kojeg ne hvata ”fjaka na jugo”! Karlovačke rijeke bile su točka na ”i” da ga ”puknu versi i note”, za cijeli život. Tako objašnjava svoje bavljenje glazbom, a ne fotografijom što mu je struka. Fotografsko znanje stekao je kod prof. Zgage u Zagrebu, ali obiteljsku tradiciju ipak nije nastavio. Našao se 1987-e prvi put među profesionalcima na izboru za Eurosong (uz Massima, Nove Fosile, Josipu Lisac), i shvatio da se ne isplati biti zvijezda po svaku cijenu, t.j. zbog 20-ak tisuća razloga (čitaj – maraka). Ipak, fešte i svadbe koje radi sa svojim bendom su puno veći gušt! Na Marko Polo Festu 2009. izvodi pjesmu ”Ni umrit neću bez svoga škoja’, gdje osvaja treće mjesto stručnog žirija i što je najvažnije, ostvaruje značajne kontakte za plasman svojih ideja najeminentnijim hrvatskim izvođačima. Osim voditeljsko-realizatorskog posla, zadužen je i za uređivanje glazbenog programa kojeg, s obzirom na golemo glazbeno iskustvo i znanje, ima u malom prstu. Taj isti prst često zna sfušati na našem Fireplay touchscreen monitoru, ali naš Tomica se uvijek zna izvući – pa i tada!

En Face, Tolja, stari Aerodrom, pa do zabavnjaka, bez srama, u hrvatskoj glazbi, a u stranoj Norah Jones, James Blunt, the Eagles, Creedence i dobar country – široka je lepeza njegovih glazbenih zadovoljstava. Omiljen je u kolektivu, katkada i prevelika dobričina, ali i definitivno najveći pozitivac u ekipi. Temperament nemirnog mora na mirnim rijekama karlovačkim. On svaku komunikaciju završava istom rečenicom, a njome ćemo i mi završiti naš opis Tomice ne-Bojana Jambrošića: ‘Bravo, nastavi s radom!’.