KABA

Za Vincekovo u Vivodinu!

VIVODINA – Udruga vinogradara, vinara i voćara ozaljsko-vivodinskog kraja priprema se za skorašnje obilježavanje Svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara. Tom će prigodom u Vivodini u subotu, 22. siječnja biti više događanja.

Otpočinje se uobičajenom misom u župnoj crkvi Svetoga Lovre u Vivodini koju će voditi župnik Andrija Markač, najavljuje predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara Josip Vrbanek.

Udruga okuplja stotinjak proizvođača vina sa ozaljsko-vivodinskog područja, pa se uz dolazak i uobičajenih gostiju koji pohode Vivodinu, na Vincekovo očekuje prava gužva. Po tradiciji, svi će se okupiti u jednom od brojnih vivodinskih vinograda u kojemu će se obaviti blagoslov početka radova na trsju, govori Josip Vrbanek.

U vatrogasnom domu u Vivodini uz kušanje vina i domaćih specijaliteta, za dobar ugođaj pobrinut će se tamburaški sastav „Begini“ iz Jastrebarskog. Ispred vatrogasnog doma bit će pripremljene vatre na kojima će svatko moći ispeći poneku kobasicu, a potom je zaliti dobrim vivodinskim vinom. Lovačkim gulašem predstavit će se Lovački savez Karlovačke županije. Organizator se pobrinuo i za vrlo popularne cijene – par kobasica stajat će 10, a litra vina 30 kuna.

Udruga vinogradara, vinara i voćara stoga poziva da se u subotu, 22. siječnja pridružite vivodincima na obilježavanju zaštitnika vinara i vinogradara, Sv. Vinka.