KABA

11 871 nezaposlena osoba u Karlovačkoj županiji

KARLOVAC – Baš kao i u cijeloj državi, i na području Karlovačke županije sve je više nezaposlenih. Tako je na kraju prosinca 2010. godine u evidenciji karlovačkog Zavoda za zapošljavanje evidentirana 11 871 nezaposlena osoba, što je u odnosu na mjesec ranije povećanje od 0,6% odnosno za 68 nezaposlenih osoba. U odnosu na prosinac 2009. godine došlo je do smanjenja nezaposlenosti za 1,7% tj. za 205 nezaposlenih osoba.

U prosincu se 690 osoba prijavilo na Zavod za zapošljavanje, što je u odnosu na studeni smanjenje za 204 osobe . Novoprijavljeni nezaposleni najčešće dolaze iz nekog oblika radnog odnosa, dok je manji dio njih stigao iz redovitog školovanja ili neaktivnosti. S druge strane tijekom prosinca su iz evidencije nezaposlenih odjavljene 622 osobe, od toga čak 329 zbog zaposlenja, dok je 293 odjavljeno iz evidencije zbog drugih razloga.

Najviše prijavljenih nezaposlenih su kvalificirani ili visokokvalificirani radnici i osobe sa završenom osnovnom školom. Najmanje nezaposlenih na evidenciji karlovačkog Zavoda za zapošljavanje su oni s visokom stručnom spremom, njih 308.

Ples