KABA

Karlovac – grad sa najviše sportskih dvorana u Hrvatskoj

KARLOVAC – Dovršetkom izgradnje sportske dvorane uz školu na Dubovcu, a što se očekuje s početkom nove školske godine, Karlovac će postati jedini grad u Hrvatskoj sa najviše sportskih dvorana. Na tu, do sada nepoznatu činjenicu, upozorio je gradonačelnik Damir Jelić obraćajujući se sportašima i sportskim djelatnicima na nedavnom proglašnju najboljih u karlovačkom sportu u 2010. godini.

Karlovac stiže na prvo mjesto velikih gradova u Hrvatskoj po dvoranama rukometnih dimenzija, podsjetio je gradonačelnik Jelić i obrazložio kako je riječ o odnosu između broja stanovnika gradova i izgrađenih dvorana.

U ovom trenutku Rijeka primjerice ima samo tri dvorane, dok četvrta tek kreće u funkciju, a to je grad daleko veći od Karlovca, istaknuo je Damir Jelić. Stoga ne treba zaboraviti niti uvjete za rad koje u Karlovcu imaju sportaši, poručuje karlovački gradonačelnik. Ovu činjenicu valja podvući jer je teško ostvarivati ovakve projekte koji financijski opterećuju u današnje vrijeme, zaključio je gradonačelnik Damir Jelić.

A da Karlovac ima i drugih raznih prostora za sportske aktivnosti, poznato je – od sportskih terena na otvorenom, do onih u dvoranama manjih dimenzija koje koriste i sportaši ali i rekreativci.