KABA

Kristina

Kristina Glodić rođena je 1982. godine u Karlovcu.

U rodnom gradu završila Ekonomsko-turističku školu, no shvativši kako ne želi provesti život radeći dosadne administrativne poslove, puna entuzijazma, u naletu kreativnosti, nakon mature upisuje studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, na kojemu diplomira 2005. godine.Novinarstvom se profesionalno bavi od 2002. godine (pišući za Hrvatski radio, Jutarnji list, karlovački tjednik 7 DANA…), a da joj je ta divna profesija odista suđena, dokazuje i ulaskom u bračne vode s kolegom novinarom. Osim toga, mama je sina Slavena, koji je opasnu sklonost tipkanju po tastaturi pokazivao već s nepunih godinu dana.

U mlađim danima poznata kao party-animal, trenutno uživa u mirnom obiteljskom životu. Premda joj trenutne poslovne obveze, u kombinaciji s obvezama jedne prave hrvatske žene i majke, ne ostavljaju mnogo vremena za zabavu, svaki slobodni trenutak koristi za šetnje, bijeg u prirodu i kraće izlete. Uz to, omiljene su joj razonode čitanje raznolike literature i gledanje filmova, a bijeg na kakav dobar rock-koncert također je uvijek dobrodošao.

Karakteristična netipičnost kada se radi o ovoj novinarki, jest njezin životni moto. On, naime, glasi “živi i pusti druge da žive”, iako, sudeći po odabiru novinarstva kao profesije, neupućeni to nikada ne bi pogodili. Kristina je urednica DESK-a Informativnog programa na našem radiju i mnogi je se boje na prvu jer djeluje opasno i autoratitivno, ima istančan ukus za modu i baš joj lijepo stoji ime Kristina.