hdz_2

KARLOVAC – U Domu oružanih snaga „Zrinski” velikim skupom članova i simpatizera stranke, obilježena je 21. obljetnica od osnutka HDZ-a u gradu i županiji. Među visokim gostima bili su potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak, politički tajnik stranke Branko Vukelić, predsjednici Gradske i Županijske organizacije HDZ-a Damir Jelić i Ivan Vučić i drugi.

Da je HDZ pobjednička stranka koja vodi Hrvatsku a vodit će je i dalje, ustvrdio je tajnik HDZ-a Branko Vukelić i dodao kako Hrvatske bez HDZ-a ne može biti. Onima koji govore da je HDZ slab i da je stranka od 6,6 posto, poručio je kako to nije istina. HDZ je pobjednička stranka koja je vodila Hrvatsku u najtežima trenucima, a vodit će je i sutra. Mi smo stranka koja temelji svoj rad i svoju snagu upravo na članstvu. Svjesni smo teškoća, gospadarskih i ekonomskih i ne bježimo od njih ali isto tako ne prihvaćamo one koji prizivaju izvanredna stanja i koji govore o nekakvom rasulu države i koji pozivaju na izvanredno stanje i izvanredne izbore, poručio je Vukelić.

– HDZ prihvaća kritiku ali ne kritizerstvo a upravo to radi oporba, među njima i „kukuriku koalicija” . Kad gledam i slušam tu “kukuriku” opoziciju sjetim se one definicije koja kaže da je „kritičar kokoš koja kokodače kada druge nesu jaja”. Tako i “kukuriku koalicija” kukuriče dok hrvatska Vlada i naša predsjednica rade na borbi protiv korupcije, na završetku pregovora za EU, rade na gospodarskom oporavku – kazao je Vukelić i pozvao sve da se potrude kako Karlovac i Hrvatska ne bi pocrvenjeli. Slikovito je kazao „da ne bude Zokijeva crvena Hrvatska”. Također, neka ne bude niti crvena predsjednika Josipovića.

hdz_1

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak, podsjetio je kako će se uskoro slaviti 20 godina od “krvavog Uskrsa” ali i 20 godina od hrvatske državnosti.

– Ovo je i godina u kojoj se navršava i 20 godina otkako je SDP odbio glasovati o deklaraciji o izlasku Hrvatske iz Jugoslavije. To su isti oni koji su nas nazvali strankom opasnih namjera i oni koji su kazivali da smo stranka zločinaca. E pa nismo – poručio je potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak.

Na proslavi 21. godišnjice utemeljenja HDZ-a u gradu i županiji govorio je i prvi čovjek gradskog HDZ-a Damir Jelić. HDZ nije libio kazati da je žito u kojem ima kukolja, te da ih veleizdajnicima prozivaju oni koji devedesetih nisu živjeli ovu Hrvatsku kao mi, kazao je Jelić. Tako nas prozivaju i na različitim prosvjedima za stvari za koje nismo odgovorni, a mi pokazujemo strpljivost i mir koji krasi našu stranku. K tome, za različite kriminale pojedinaca koji ne poznaju nacionalne a kamoli stranačke granice, proziva se čitava naša stranka. Mi znamo reći ne i otrhvati se onome što ne valja, kritički je kazao Damir Jelić.

– Neka nam jedina mjera bude zavjet koji možemo vidjeti u trajnoj uspomeni na one koji su ponajviše dali za jedinu nam Hrvatsku. Oni nas sada negdje s nebesa promatraju, pa neka naše zajedništvo i dalje svjedoči našu časnost – zaključio je Jelić u svojem obraćanju.

hdz_3