Turković znao za protuzakonite radnje u Klubu, ali ih ne želi prijaviti?

KARLOVAC – I danas se u Karlovcu nastavlja nogometna sapunica. Klub navijača NK Karlovca Gademz organizirao je prikupljanje potpisa građana za odlazaka Stjepana Turkovića s mjesta predsjednika Kluba. Podsjetimo, razlog tome je ostavka trenera Igora Pamića, koji je jučer novinarima rekao kako iz kluba odlazi upravo zbog neslaganja s Turkovićem i da je spreman odmah se vratiti ako ode predsjednik kluba. Gademzi ovom peticijom žele nadležnima pokazati kakav je stav Karlovčana o posljednjim događanjima u NK Karlovcu.

Potpisi se prikupljaju na tri lokacije – na tržnici, na Korzu i na lokaciji Sportsko-rekreacijskog centra Korana.

Na konferenciji za novinare na kojoj je trebao biti predstavljen novi trener Karlovčana Srećko Lušić, Stjepan Turković je iznio svoj stav o događanjima u klubu. Na samom početku na konferenciju su ušli predstavnici Gademza, koji su nakon kraćeg natezanja i prijetnje Turkovića da će prekinuti konferenciju za novinare, napustili zgradu kluba.

Gademzima je Turković ljutito poručio da ne planira otići jer je ovo njegov grad kojemu želi samo dobro.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/turki_1.mp3}

Turković tvrdi i da je Pamić njemu i njegovom djetetu prijetio smrću, što je prijavio policiji. Također je demantirao da iza cijele priče stoji Branko Vukelić, kazavši kako iza svih odluka u klubu stoji on osobno i upravni odbor kluba.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/turki_2.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/turkovic_press/*{/rokbox}

Prema Turkovićevim riječima, dug NK Karlovca trenutno iznosi 11 milijuna kuna, a da su do njegova dolaska u Klubu kršeni zakoni.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/turki_3.mp3}

Iako je znao za navodne protuzakonite radnje u klubu, Turković ih, kaže, ne želi prijavljivati, a na pitanje da li zna da prema hrvatskim zakonima i on može biti kažnjen ako ima saznanja o protuzakonitim radnjama nije želio odgovoriti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/turki_4.mp3}

Ono što najviše brine ljubitelje nogometa i navijače karlovačkog kluba su rezultati njihova omiljenog kluba. Kakvo je stanje igrača uz ovakvu situaciju u klubu samo se može nagađati. Uz probleme oko odlaska trenera i dolaska novog, igračima je klub dužan oko 1,5 milijuna kuna.