KABA

Ultra maraton od Karlovca do Plitvica – 97 km

KARLOVAC – Udruga specijalne jedinice policije Grom će 20. obljetnicu akcije “PLITVICE 1991” i pogibiju prvog branitelja/redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jović obilježiti organizacijom Ultra maratona od Karlovca do Plitvica.

Cilj maratona je dostojno obilježavanje i trajno sjećanje na žrtve, stradanja, ranjene, poginule, nestale, ali i na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata. Jedan od ciljeva je okupljanje i povezivanje svih pripadnika Specijalne policije iz cijele Hrvatske.

Sudionici maratona su članovi udruge Specijalne policije „Grom” iz Karlovačke županije, a mogu se pridružiti hrvatski branitelji – dragovoljci iz Domovinskog rata.
Na maratonu će sudjelovati devetorica pripadnika Specijalne jedinice policije Grom, Specijalne policije Alfa, te hrvatski branitelji.

Ultra maraton kreće sutra navečer oko 21 sat s karlovačkog Korza, a trebao bi završiti idućeg dana oko 11 sati ujutro na Plitvicama, na mjestu pogibije Josipa Jovića. Sudionici maratona će, prolaskom kroz neka naselja, na spomen obilježjima zapaliti svijeće i na taj način odati počast poginulim hrvatskim braniteljima.