KABA

VZ grada ove godine manje novca!

KARLOVAC – Članice Vatrogasne zajednice grada Karlovca tijekom 2010. godine odradile su 530 intervencija od čega čak 36 na požarima otvorenog prostora. U gašenjima je bilo angažirano 280 vatrogasaca sa 71 vozilom i na tim poslovima dali su 1043 radna sata. Intervencije su odrađene profesionalno, bez ozlijeda gasitelja, što govori o njihovoj dobroj osposobljenosti i opremljenosti.

To je uz ostalo naglasio Dragutin Rendulić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Karlovca na godišnjoj skupštini ove udruge koja okuplja 28 društava – 24 teritorijalna DVD-a, jedno društvo u karlovačkoj bolnici Švarča, jednu Javnu vatrogasnu postrojbu i dva pridružena društva – Vojnić i Debela Kosa iz općine Krnjak. Sve članice imaju solidnu vatrogasnu opremu i tehniku a namjera je da se u ovoj godini zaštitnom vatrogasnom opremom opremi najmanje 10 vatrogasaca u stožernim i petoro u ostalim Društvima, rekao je u izvješću Dragutin Rendulić. Podsjetio je i na vrstu opreme s kojom društva sada raspolažu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vzgrada_1.mp3}

Tijekom prošle godine zajednica je za novu opremu utrošila oko 400 tisuća kuna, od toga najviše za novo vozilo dodjeljeno DVD-u Mahično.

Govoreći o investicijskom održavanju vatrogasnih domova i spremišta, predsjednik zajednice Dragutin Rendulić je istaknuo kako je lani za uređenje objekata utrošeno više od 260 tisuća kuna. Ulagalo se u vatrogasne domove, prostore kojih koriste i druge udruge za održavanje raznih društvenih, kulturnih ili sportskih aktivnosti.

I lani, a tako će biti i u ovoj godini, karlovački gasitelji bit će na ispomoći vatrogascima uz priobalje tijekom ljetnih mjeseci, najavio je u pozdravnoj riječi zapovjednik vatrogasne zajednice karlovačke županije Dragutin Foschio. Već 30. travnja bit će posebna obuka u gašenju šumskih požara a ona je prvenstveno namjenjena onim vatorgascima koji će ovoga ljeta biti uz obalu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vzgrada_2.mp3}

Članovi skupštine Vatrogasne zajednice grada Karlovca prihvatili su program rada za ovu godinu kao i fincancijski plan. I dalje je najavljena štednja jer Vatrogasna zajednica iz gradskog proračuna neće dobiti planiranih milijun i 608 tisuća kuna nego tristotinjak tisuća manje.

Na kraju skupštine predana su priznanja. Dobili su ih vatrogasna društva Priselci, Orlovac i Donje Mekušje te vatrogasci – Ivana Zaborski, Dragutin Čulig i Davor Kirinčić.

 

vz_3

vz_4

Ples