KABA

Otvorena prva etno-trgovina u Karlovačkoj županiji

KARLOVAC – „Štacun pri Gambonu” ime je prve trgovine autohtonih proizvoda Karlovačke županije koja je danas otvorena u prostoru Trgovačko-ugostiteljske škole u Radićevoj ulici u Karlovcu. Riječ je o zajedničkom projektu Turističke zajednice Karlovačke županije, Grada Karlovca i Karlovačke županije, osmišljenom s ciljem obogaćenja turističke ponude i promocije autohtonih proizvoda i njihovih proizvođača s prostora Karlovačke županije. Kako je rođena ideja o otvaranju prve trgovine ovog tipa u našoj županiji ispričao je župan Ivan Vučić, koji je zajedno sa svojim zamjenicima jutros nazočio njenom otvorenju.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/etno_1.mp3}

Na području Karlovačke županije trenutno postoji 300-ak registriranih obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom raznih autohtonih proizvoda, od prehrambenih preko kozmetičkih, pa sve do tradicionalnih poput kapice jalbe, dijela narodne nošnje udanih žena u selu Trg u blizini Ozlja. Župan je uvjeren da će se ponuda u danas otvorenoj trgovini s vremenom širiti i da će svi ovi proizvodi u njoj naći svoje mjesto.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/etno_2.mp3}

U projekt je uključena i Trgovačko-ugostiteljska škola, čiji će učenici u trgovini imati priliku obavljati stručnu praksu, ispričala je ravnateljica škole Ljiljana Šegavić. Ujedno je otkrila što se sve može kupiti u prvoj karlovačkoj etno-trgovini.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/etno_4.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/stacun_trgovina/*{/rokbox}

Osim župana Vučića, sadržaj „Štacuna pri Gambonu” razgledali su jutros gradonačelnik Damir Jelić, predsjednica županijske Turističke zajednice Dina Begić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman i brojni drugi zaintereserani građani.

Ples