KABA

Prošle su gotovo tri godine od početka radova; datum otvorenja još uvijek nepoznat!

KARLOVAC – Premda su od početka izgradnje novog željezničkog stajališta u centru Karlovca, nasuprot Autobusnog kolodvora, prošle gotovo pune tri godine, ono još uvijek nije gotovo. Karlovčani koji na posao ili fakultet putuju vlakom, i dalje svakodnevno moraju pješačiti do željezičkog kolodvora na Baniji. Prilikom otvaranja 10 milijuna kuna vrijednih radova početkom svibnja 2008. godine, bilo je najavljeno da će stajalište biti pušteno u promet za oko godinu dana. Prošlo je i gotovo trostruko više vremena, ali od realizacije ovog projekta još uvijek – ništa.

Odgovor na pitanje zbog čega su radovi stali, potražili smo u Hrvatskim željeznicama. Kako stoji u odgovoru kojega potpisuje rukovoditeljica Odjela za komunikacije HŽ Infrastruktura, Zdenka Francetić, izgradnja željezničkog stajališta Karlovac Centar u Karlovcu u završnoj je fazi.

„Preostali su još radovi na izvedbi završnoga peronskog sloja, ugradnji taktilnog traka za slijepe i slabovidne osobe, montaži peronske opreme, završnom spajanju instalacija slabe i jake struje s potrebnim ispitivanjima te dovršenju ograde uz cestu. Ugovor za neke od završnih radova nije potpisan, pa je dio radova još na čekanju”, stoji u odgovoru koji smo dobili iz HŽ-a.

Točan datum otvaranja stajališta u HŽ-u zbog toga još uvijek ne mogu precizirati.

„Čim se završe ti radovi, obavit će se tehnički pregled radi izdavanja uporabne dozvole i puštanja stajališta u promet. Molimo naše vjerne putnike za još malo strpljenja do otvaranja toga stajališta”, poručuju iz HŽ-a.