dubovac

  • April 14, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Manifestacijom „Hodaljem k zdravlju” Planinarsko društvo „Dubovac” ove će subote, 16. travnja, obilježiti Dan planinara Karlovačke županije. Program započinje u 7.30 sati okupljanjem sudionika ispred zgrade karlovačkog Suda. Ovisi o tjelesnoj kondiciji i spremnosti, planinari će moći birati između tri rute.

Prva grupa planinara krenut će u 8 sati autobusom do Duge Rese, odakle će pješice krenuti rutom Vinica – Svibanjska ulica – Kozjača – Kalvarija. Ova ruta podrazumijeva dobru kondiciju, jer će šetnja do Kalvarije trajati čak pet sati. Za drugu rutu sudionika polazak je previđen u 9 sati, također autobusom do početne točke, a zatim pješice od Svibanjske ulice do Kalvarije, za što će im trebati oko tri sata. Treća grupa planinara krenut će u 10 sati pješice ispred zgrade Suda preko Dubovca na Kalvariju, a ova šetnja potrajat će otprilike dva sata.

Na Kalvariji će biti organiziran tradicionalni program koji će i ove godine uključiti takmičenje u kuhanju „planinarskog kotlića”, zajednički ručak, nastup KUD-a „Sveta Ana” Vučjak te druženje uz glazbu i ples.

„Dođite dobre volje i raspoloženi za uživanciju i druženje, učinite nešto za zdravlje svog tijela i duha i obavezno povedite i prijatelje”, poručuju iz Planinarskog društva „Dubovac”.