mayday

Berlin prije 20 godina – jedna od prvih postaja za predstavljanje “techno glazbe”… Mladi Radio “DT64” nastoji organizirati party solidarnosti uz poziv za pomoć “MAYDAY MAYDAY.” Dana 14. prosinca 1991, 6000 ljudi slavi novi optimizirani zvuk. “Majka svih partya” je rođena. Ali teško da itko shvati što bi se moglo razviti iz toga – nastaje rave.

’90tih godina MAYDAY je motor nove kulture mladih. Scena počinje širiti mrežu. Mayday posjetitelji su aktivisti koji vežu cijelu Njemačku i Europu, novim etiketama, časopisima, klubovima i događanjima. Na mnoge načine MAYDAY sada ima vodeću funkciju. MAYDAY 1992. godine na rave kompilacijama snima i MAYDAY himnu. Počinje promovirati i bookirati DJ-e. MAYDAY moto je ujedinjujući pokret u trendu s house i techno muzikom. MAYDAY 1993, u Dortmundu, 16 000 posjetitelja u Westfalen Halle – dokaz: house i techno nisu uzaludni kultni muzički stilovi, nego utječu i na mlade toga vremena. MAYDAY- rave je sada konačno i u međunarodnom summitu uz zeleno svjetlo da da smjernice drugim pokretima i organizatorima, kao priznavatelj za nešto što će promjeniti svijet .

2001 slavi svoju desetu obljetnicu. MAYDAY u rukama I-Motiona jasno definira koncept koji odgovara na flooru – ogromna raznolikost stilova elektronske glazbe. Techno postaje glavni motiv i stil oko kojeg se sve drugo definira i jasno širi svoj glazbeni raspon prema naprijed, što potiče stvaranje novih stilova. MAYDAY se usprkos cijelovremenoj borbi protiv zloglasnih medija o pokretu i samoj techno glazbi obiteljski ponovo osnažuje 2007. godine. Ovaj put na ukupno četiri etaže (floora). MAYDAY, 25.000 posjetitelja, novi rekord.

A sad, 2011: 20. obljetnica MAYDAY-a. Za rođendansku tortu skok i na peti floor. Uz pjesme iz prošlosti i zvijezde prvih MAYDAY-a: Marusha, Tanith, Miss Djax, Hardsequencer i dr. Također Westbam i članovi Maydaya slaviti će starom himnom. Bit će to veliko, zlatno i impresivno slavlje. Noć za pamćenje – baš kao 14. prosinca 1991.


{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/mayday/*{/rokbox}
Naravno, ništa ne prolazi bez specijalnog light showa i superirnog ozvučenja. A tu je i lista vrhunskih DJ-eva i producenata. Dakle, na vrijeme vam je javljeno – jer ipak za to se morate duže pripremati s obzirom da je 5 floorova uključeno, ali vam zaista ne znam reći kako nabit kondiciju. Možda jogingom, možda partyanjem, možda spavanjem … tko zna.

Oni koji otiđu neka mi se jave kasnije da podijele informacije i dojmove događaja s nama. Sretno vam party-putovanje !

MayDay-20 Years @ Westfalenhallen, Dortmund (30.04.2011.)
Upad: 52€ pretprodaja
           61€ na ulazu

NASTUPAJU:

LIVE:
Angerfist
Anthony Rother
Brachiale Musikgestalter
Chymera
Format:B
MC H
Ilsa Gold
Laserkraft 3D
Members of Mayday
Ravers Nature
Slam
Tha Watcher

DJs:
Andy Düx
Ante Perry
Blank & Jones
Braincrushers
ButchCrypsis
Dabruck & Klein
DaY-mar
Dennis Sheperd
Dominik Eulberg
Dutch Master
Felix Kröcher
Frank Sonic
Gary Beck
Gregor Maria
Hardsequencer
Hellsystem
Instigator
Jeff Mills
Korsakoff
Lenny Dee
Marco V
Miss Djax
DJ Mystery
Paul van Dyk
Remute
DJ Rush
Sander van Doorn
Showtek
Sven Väth
Takkyu Ishino
Tanith
Tha Playah
Tom Novy
Tube & Berger
Twilight Forces

Westbam
http://www.mayday.de/events/mayday/ —>> pogledajte više informacija o eventu, uz odličan trailer !!!