KABA

Grofovi osvojili drugu nagradu na “Zlatnoj ruži 2011.”

KARLOVAC –  Na festivalu „Zlatna ruža 2011.“ održanom u Zagrebu, tamburaški sastav Grofovi osvojio je drugu nagradu stručnog žirija pjesmom „Jedan čovjek, jedna žena, jedna bol“. Riječi i glazbu za nagrađenu pjesmu napisao je dugoreški autor Goran Topolovac, a aranžman dugogodišnji suradnik Grofova, Branko Ivanković. Pjesma je snimana u Tonskom studiju ‘Podmornica’ u Samoboru.

– U festivalskoj konkurenciji tamburaške glazbe bilo je 16 pjesama, pa iako smo znali da je pjesma kvalitetna, nagrada nas je ugodno iznenadila. Ovo nam je prvi nastup na festivalu natjecateljskog karaktera pa nas time ovo priznanje posebno veseli, kazao je član Grofova Milan Prša. Grofovi ove godine slave 17 godina glazbenog djelovanja i od siječnja su brojniji za još jednog, sedmog člana, jer smo sastavu dodali i violinu. Smatramo kako smo time dobili na kvaliteti i bogatstvu repertoara, te nam je drago kada to struka prepozna i nagradi.

Također, moramo naglasiti kako u prokušane saveznike koji nas godinama prate ovom pjesmom uključujemo i ‘domaćeg’ autora, Gorana Topolovca, kojemu se zahvaljujemo i veselimo se budućoj suradnji. Ova godina, iako krizna, dobro je počela za Grofove, a ovakva priznanja nam daju dodatni poticaj da ovih 17 godina proslavimo sa čim više nastupa o kojima će naša vjerna publika biti pravovremeno obaviještena – pohvalio se Milan Prša.

Nagrada je razveselila i autora skladbe Gorana Topolovca jer je osvojena u jakoj konkurenciji. On je kazao kako se ocjenjivački sud festivala sastojao od eminentnih urednika hrvatskih radio postaja, uglavnom iz Slavonije i okolice Zagreba, koji nisu toliko upoznati sa karlovačkom glazbenom scenom. Zato imamo razloga vjerovati kako je nagrada posljedica kvalitete pjesme i izvedbe, zaključio je Topolovac.