music_info3

RASTRAFF
13. – 15. 05. 2011. SLUNJ , HRVATSKA ( bivša RITZ-ova hala )
Rastraff extreme X sports & music festival je festival za sve ljubitelje sportova, prekrasne prirode i dobre mjuze. Ovo je već peti festival, a bit će najbogatijeg izdanja dosad . Sportske discipline u kojima će ovoga puta posjetitelji moći sudjelovati su : RAFTING, PAINTBALL, FREECLIMBING, DIRTJUMP, BIKE TRAILS, SLACKLINE . A što se tiče glazbenog dijela , bit će postavljena 3 stagea – ELECTRO, ROCK i DUB-REGGAE .
Ulaznice: Dvodnevna ulaznica stoji 175kn u pretprodaji, a 200kn na dan festivala.
Jednodnevna ulaznica pak stoji 100kn na dan festivala

rastraft
Glazbenici koji će nastupati su: ZABRANJENO PUŠENJE, JOKE, PIPS, CHIPS AND VIDEOCLIPS , ZOSTER, POSTOLAR TRIPPER, FINGER TIGGER HAPPINES, DR. MOTTE, DJ QUICKSILVER, PELERAMA, PERO FULLHOUSE, MR. DJ DARIO, DJ _PROTOTYPE, MICROPHONES HOOLIGANS, BAMWISE, ITAL JAM , BANANA ZVUK, KING SHANGO SOUNDSYSTEDM, MC BIG OZ , THE KESH .

Službena stranica na kojoj možete pronaći više informacija: http://rastraft.com/2011/.

SEAL
U utorak 5. srpnja britanska pop-zvijezda Seal dolazi četvrti put pred hrvatsku publiku, i to u pulsku Arenu.
Sigurno najljepši koncertni prostor od svih u kojima je do sada nastupio kod nas, Seal će pohoditi u sklopu turneja “The Commitment Tour 2011”.

Ulaznice su u prodaji preko sustava Eventim (na muzika.hr – kupovina ulaznica) po cijeni od 250 kuna i 300 kuna za Vip sektor do 31.5., a nakon tog datuma će iznositi 280 odnosno 330 kuna.


Seal1
Seal Henry Olusegun Olumida Adeola Samuel (London, Engleska, 19. veljače 1963.) poznatiji kao Seal britanski je pjevač i tekstopisac nigerijskog podrijetla, nagrađen s dva Grammya. Njegovo ime Olusegun znači “Bog je pobjednik”. Svoje poznate ožiljke na licu dobio je kao posljedicu autoimune bolesti.

Seal je rođen u londonskoj četvrti Paddington. Studirao je i diplomirao arhitekturu te je prije glazbene karijere radio niz poslova na području Londona. Kao glazbenik aktivan je od 1989. godine, a do sada je snimio šest studijskih albuma. Njegovi albumi bili su jako uspješni na ljestvicama SAD-a i Velike Britanije. Njegova glazba ima elemente rhythm&bluesa, funka, soula, housea i dancea. Među hitovima su pjesme “Crazy”, “Killer”, “Amazing”, “The Right Life” i mnoge druge. Supruga mu je poznati njemački supermodel Heidi Klum, s kojom ima dva sina i kćer, Henryja, Johana i Helene.

Diskografija
Studijski albumi
1994.: Seal II
1998.: Human Being

2003.: Seal IV
2007.: System
2008.: Soul
2010.: Commitment

Ostali albumi
1991.: The Acoustic Session
1991.: Violet: Acoustic EP
2004.: Best 1991-2004
2005.: Live in Paris
2006.: One Night to Remember
2008.: Live in Hattiesburg

DVD-i
2004.: Videos – 1991 – 2004
2005.: Live in Paris
2005.: Live At the Point – 1992
2006.: One Night to Remember
2008.: Soundstage (Blu-ray only)

PAPA BENEDIKT XVI.
Kao što vam je poznato 4. i 5. lipnja ove godine, Hrvatsku će pohoditi papa Benedikt XVI.
U subotu 4. lipnja susresti će se na Trgu bana Josipa Jelačića s mladima iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Tom prilikom mladi će Papi izvesti i pjesmu “Zajedno u Kristu” koja je skladana posebno za ovu priliku. Pjesma “Zajedno u Kristu” tekstopisca i skladatelja Luke Balvana  ujedinila je Marka Perkovića Thompsona, Tedija  Spalata, Olivera Dragojevića, Mladena Bodaleca, Zoricu Kondžu, Sanju Doležal, Ivanu Husar  Mlinac, Jacquesa Houdeka, Miroslava Škoru, Ninu Badrić…

papa1

Luka Balvan, kantautor duhovne glazbe, dosad je već skladao dvije pjesme posvećene dolasku Ivana Pavla II. u Hrvatsku. Prvu, “S Papom Kristu po Mariji”, napisao je 1998. godine, a drugu, “Srce u papi Ivanu Pavlu II.”, pet godina poslije. Trećom takvom pjesmom, ‘Zajedno u Kristu’, povezuje izvođače duhovne glazbe s poznatim estradnim licima. Naslov pjesme je geslo Papina pohoda Hrvatskoj, ‘Zajedno u Kristu’, no tekstom dominira i tema obitelji, jer će Papa doći na 1. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

Za pjesmu je snimljen spot koji se snimao u Poreču, Splitu i Zagrebu. A ono što je ipak najzanimljivije jest da su svi pjevali besplatno. Za aranžman i produkciju je, također besplatno, zaslužan glazbenik Ante Gelo. Dakle, kada je za ‘pravu stvar’ onda se ipak može besplatno! U svakom slučaju, lijepa gesta svih onih koji su sudjelovali u ovom glazbenom projektu.