KABA

Od ponedjeljka radovi u Nazorovoj ulici

KARLOVAC – U ponedjeljak, 2. svibnja u Nazorovoj ulici počinje uklanjanje stoljetnih platana, a to je uvod u rekonstrukciju te ulice koja bi trebala završiti krajem kolovoza. Najavljeno je to na tiskovnoj konferenciji koju su predstavnici grada Karlovca i dviju gradskih tvrtki održali na početku Nazorove.

Ivan Mrzljak, direktor Vodovoda i kanalizacije najavio je da će ova gradska tvrtka 16. svibnja otpočeti radovima na rekonstrukciji komunalne infrastrukture u središtu grada. Na rekonstrukciju je tvrtka primorana, jer je kanalizacija izgrađena 1930. godine, dotrajala je i gotovo se raspala.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nazorova_1.mp3}

Radovi koji će uslijediti nastavak su onih iz prve faze koja je lani dovršena. Karlovčani će tu dobiti novu kanalizaciju u dužini od 225 metara te dodatnih 427 metara sekundarne mreže kao i nove kućne priključke, pojasnio je Ivan Mrzljak.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nazorova_2.mp3}

Vrijednost tih radova je 2 milijuna i 700 tisuća kuna a financirat će se iz takozvanog 305 projekta Vlade Republike Hrvatske. Izvođač radova bit će Aquaterm.

Imedika

Zbog radova bit će uklonjeno i desetak stogodišnjih platana u Nazororovj ulici. Kako je njihovo korjenje duboko pod zemljom, pa i ispod prometnice, moraju se ukloniti. To je kazao direktor Zelenila Stjepan Turković. Prije rezanja stabala napravljena je studija po kojoj se radi.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nazorova_3.mp3}

Nakon uklanjanja platana i po završetku rekonstrukcije ulice, posadit će se nova stabla, no ne platane.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nazorova_4.mp3}

Dogradonačelnica Karlovca Marina Kolaković ponovila je kako je riječ o cjelovitom zahvatu u ulici Vladimira Nazora u središtu grada. Osim onoga što su naveli Mrzljak i Turković, bit će još novina – postavit će novu rsvjeta i toplovode, a uredit će se i postojeća parkirališna mjesta.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nazorova_5.mp3}

Kako će radovi potrajati tijekom ljetnih mjeseci, dogradonačelnica Kolaković moli građane za razumijevanje, posebice stanare i vlasnike poslovnih prostora uz Nazorovu.

Ples