KABA

Obilježen Dan grada Ozlja

OZALJ – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ozlja obilježen je 30. travnja, dan grada Ozlja. Pored članova Vijeća i gradonačelnice Biserke Vranić, nazočili su saborski zastupnici Josip Leko i Ivan Bogović, dožupan Ivan Banjavčić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, županica Metlike Renata Brunskole, predstavnici gospodarskih, kulturnih, javnih, sportskih i crvkvenih ustanova te vojske i policije. Sve njih pozdravio je predsjednik Vijeća Ivan Benković.

On je u nastavku svečanosti predao javna priznanja tvrtki „Grasa“ d.o.o. za poseban doprinos u gospodarstvu, Dijani Borović-Galović ravnateljici Centra za rehabiliotaciju Jaškovo za poseban doprinos na stručnom, društvenom i humanitarnom radu te Mati Franjkoviću, jednom od osnivača Centra u Jaškovu i njegovom prvom ravnatelju, za životno djelo. Uime nagrađenih zahvalila se Dijana Borović – Galović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zahvala_1.mp3}

Gradonačelnica grada Ozlja Biserka Vranić podsjetila je na najvažnija dostignuća u prošloj godini na gospodarskim, društvenim, kulturnim, sportskim i drugim oblastima Ozlja i njegove okolice. Tom prigodom predstavljena je replika haljine Katarine Zrinski. Manager tvrtke C&A Tomislav Marinčić predao je novčane donacije – dječjem vrtiću i osnovnoj školi, ukupno više od 20 tisuća kuna. Novac je namjenjen za opremu tih ustanova i nabavu potrebnih pomagala.

Čestitke u prigodi Dana grada Ozlja uputili su županica Metlike iz susjedne Republike Slovenije Renata Brunskole. Naglasila je kako prijateljstvo dvaju pograničnih gradova traje već 30 godina. Poželjela je što skoriji ulazak Hrvatske u Europsku uniju čime će i granica između Hrvatske i Slovenije nestati. A nje među stanovnicima Ozlja i Metlike i nikada nije bilo, poručila je.

Zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković zahvalila je ozljanima što čuvaju tradiciju na dva hrvatska mučenika – grofa Petra Zrinskog i bana Frana Krstu Frankopana, a dožupan Ivan Banjavčić spomenuo se sufinanciranja nekih ozaljskih projekata iz županijskih sredstava. Saborski zastupnik Josip Leko ustvrdio je kako aktualna vlast u Ozlju razmišlja dugoročno pa je stvarno lijepo živjeti u njemu. Očekuje kako će Ozalj i dalje rasti i razvijati se.

 {rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_ozlja/*{/rokbox}