KABA

Počeo Europski tjedan u Karlovačkoj županiji

KARLOVAC – Od danas pa do slijedećeg ponedjeljka u Karlovačkoj županiji traje Europski tjedan. Bit će to niz aktivnosti na promicanju kako procesa za pristupanje Europskoj uniji tako i o značaju članstva u toj asocijaciji. Europski tjedan organizira Savjet za Europske integracije Karlovačke županije, a kod župana Ivana Vučića danas je održana tiskovna konferencija.

Promotivni materijali i brošure Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija danas su djeljeni građanima Duge Rese i Rakovice, sutra će to biti učinjeno u Vojniću, a uslijedit će u Ogulinu, Slunju, Karlovcu, Ozlju, Generalskom Stolu i Žakanju, najavila je tajnica u Savjetu Marijana Tomičić. Posebne aktivnosti pripremaju se za ponedjeljak, 9. svibnja na Dan Europe. Tijekom čitavog dana građanima će se moći informirati u Europskoj uniji.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/europa_1.mp3}

Tijekom Europskog tjedna u Karlovačkoj županiji bit će i niz popratnih aktivnosti. Za sutra je najavljena svečana sjednica Savjeta za europske integracije na kojoj se očekuju gosti iz Ministarstava i više veleposlanstava, a tom će prigodom biti dodjeljene nagrade za radove učenicima, profesorima i ravnateljima škola s područja županije. Kino klub Karlovac u petak i subotu priređuje „Vikend njemačkog filma“ koji će biti prikazani u mikrokinu karlovačke Gimnazije. Uz ovo u suradnji s Javnom ustanovom „Natura Viva“ u Vrbanićevom perivoju realizirat će se projekt „Živjeti s prirodom“.