KABA

Građanska inicijativa traži obustavu radova u Nazorovoj

KARLOVAC – Građanska inicijativa za spas platana u Nazorovoj ulici i Ekološko društvo Pan zahtjeva trenutačnu obustavu radova na rušenju platana u Nazorovoj ulici, te stručnu reviziju projekta kanalizacije kroz tu ulicu.

Ovi su zahtjevi ujedno i zaključci okruglog stola, koji je Građanska inicijativa održala sinoć. Kako su priopćili, iz Građanske inicijative i Eko pana, ovaj okrugli stol pokazao je, ne samo kako je očuvanje platana od izuzetne važnosti za naš grad, već i da za rekonstrukciju Nazorove ulice postoje i druga rješenja, koja ne zahtijevaju velike dodatne troškove. Također, struka je utvrdila da se „Smjernice za krajobrazno uređenje” mr. sc. Ivanke Mlinarić, ne mogu smatrati Studijom na temelju koje će se donijeti odluka o rušenju platana, zaključeno je na okruglom stolu.

Građanska inicijativa je priopćila kako su zahtjeve poslali gradonačelniku Damiru Jeliću, a o čitavoj situaciji obavijestili i nadležna Ministarstva.

Prosvjednici i danas dežuraju u Nazorovoj kako radnici Zelenila ne bi započeli s rušenjem platana, a bit će postavljen je i štand na kojem će građani moći potpisati peticiju kojom se zahtijeva obustava radova na rušenju stoljetnog drveća.