park_1

KARLOVAC – U okviru obilježavanja Europskog tjedna, koji se cijeli tjedan održava u našoj županiji, danas su se događanja preselila u Karlovac. Tijekom cijelog tjedna je Savjet za europske integracije Karlovačke županije po gradovima i mjestima naše županije postavljao štandove s promidžbenim materijalom o Europskoj uniji i ulaskom Hrvatske u njezinu zajednicu.

Danas je u sklopu obilježavanja Europskog tjedna Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije “Natura viva”, u suradnji s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom, organizirala manifestaciju pod nazivom “Živjeti s parkom”, o čemu je više ispričala ravnateljica “Nature vive” Darka Spudić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/parkovi_1.mp3}

Dok Karlovčani uživaju u Vrbanićevom perivoju u instalacijama koje su postavili gosti iz Slovenije, te vožnji u kočiji, u hotelu Korana Srakovčić se tijekom jutra održavaju razna stručna predavanja na temu ekologije.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/parkovi_2.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/park/*{/rokbox}

Karlovac je danas, između mnogih ostalih gostiju, posjetio i zamjenik veleposlanika Republike Španjolske Jose Pedro Porrubia Asenjo. Španjolcima se svidio Vrbanićev perivoj i ljepote našega grada, što je potvrdio i gost iz Španjolske, kazavši kako je ovaj park primjer europskog parka.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/parkovi_3.mp3}

U Vrbanićevom perivoju je održano čak sedam radionica za djecu i mlade. Riječ je o edukativnim radionicama “Slušanje ptica”, “Svijet šišmiša” i “Život pod lupom”, kreativnoj radionici “Život vila”, plesnoj “Vilinsko kolo”, likovnoj “Crtajmo prirodu” i keramičkoj “Stvori s prirodom”. Iste ove radionice bit će održane i sutra, od 10 sati ujutro.

Večeras i sutra navečer u Mikro kinu u karlovačkoj Gimnaziji bit će održan vikend njemačkog filma. Projekcije počinju od 18 sati i svaku će večer biti projekcija dva filma.