gimnazija_karlovac

KARLOVAC – Gimnazijalci nastavljaju nizati uspjehe na državnim natjecanjima.

Na natjecanju iz povijesti koje je održano u Poreču, učenik 2.e razreda Marko Vladić osvojio je prvo mjesto i titulu državnog prvaka u kategoriji drugih razreda, a njegova školska kolegica Darija Željko, učenica 3.f razreda, bila je druga najbolja u kategoriji trećih razreda.

Inače, ove godine ukupno 18 učenika Gimnazije Karlovac sudjelovalo  je na državnim natjecanjima, a pritom su uspjeli osvojiti čak osam odličja na državnim natjecanjima.

Gimnazija se može pohvaliti da ima čak dva državna prvaka. To je, osim Marka Vladića, koji je titulu osvojio za poznavanje povijesti, još i Armin Protulipac koji je bio najbolji u poznavanju engleskog jezika. Viceprvaci države su Luka Janković iz biologije, Franjo Palajsa iz matematike i Darija Željko iz povijesti. Također odlična treća mjesta ove su godine osvojile Valentina Hribljan, Antonia Jazvac i Valentina Jurkaš, i to za poznavanje biologije.

Također, ove je godine Gimnazija dobila dva direktna upisa za svoje maturante u akademskoj godini 2011./2012. Nastavničko vijeće je odluičilo da direktan upis na Fakultet elektronike i računarstva dobije maturant Josip Vladić, a na Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije maturantica Željka Požar.