KABA

Kaznena prijava protiv D. Jelića, V. Severa i drugih

KARLOVAC – Osnivač i voditelj akcije „Stop korupciji“ Domagoj Švegar predao je prije podne kaznenu prijavu protiv karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića i  vlasnika tvrtke „Centar gradnja“ d.o.o. iz Karlovca Vladimira Severa te više odgovornih osoba iz stručnih službi Grada Karlovca. Prijedlog kaznene prijave podnijet je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i Općinskom sudu u Karlovcu.

Predlagatelj, temeljem činjenica s kojima raspolaže, smatra da je Grad Karlovac, zastupan po gradonačelniku Damiru Jeliću, pogodovao Vladimiru Severu prilikom kupoprodaje zemljišta u Grabriku. Domagoj Švegar je istaknuo kako ima dokaze da je Vladimir Sever bio stvarni vlasnik „Centar gradnje“ koja je od Grada Karlovca kupila zemljište u Grabriku. Tvrtka je osnovana sa samo 20 tisuća kuna kapitala i to nekoliko dana prije objave natječaja o prodaji gradskog zemljišta, kazao je ispred zgrade suda u Karlovcu okupljenim novinarima D. Švegar.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/svegar_1.mp3}

Voditelj akcije Stop korupciji Domagoj Švegar nadalje zaključuje kako je za samo tri mjeseca zemljište u Grabriku udvostručilo svoju vrijednost. Naime, u to vrijeme tvrtka „Centar gradnja“ prodana je drugoj tvrtki – FKT d.o.o. za dvostruko veći iznos.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/svegar_2.mp3}

Zbog svega navedenoga riječi gradonačelnika Damira Jelića o navodno dobroj cijeni građevinskog zemljišta u Grabriku padaju u vodu, zaključuje Švegar i dodaje kako one postaju još jedna u nizu obmana koje pokušava servirati javnosti. To je i razlog podnošenja kaznene prijave.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/svegar_3.mp3}

U akciji Stop korupciji vjeruju da su institucijama pravne države osigurali i više nego dovoljno materijala i dokaza za pokretanje službene istrage, te drže da će DORH poduzeti sve zakonom predviđene radnje te da će protiv Damira Jelića, Vladimira Severa i ostalih odgovornih osoba pokrenuti kazneni postupak, zaključio je prvi čovjek akcije Stop korupciji Domagoj Švegar.