gerijatrija_dugares15

DUGA RESA – Ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Darko Milinović danas je svečano otvorio novouređeni odjel u Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa, čime je ujedno obilježena 115. godišnjica osnutka ove bolnice. Na nešto manje od 500 m² novi bolnički odjel za produženo liječenje ima 14 soba i 26 postelja, ambulantu i dnevni boravak, a svim pacijentima na raspolaganju su televizor, klima, telefon i računala s pristupom internetu, pohvalila se ravnateljica bolnice Herta Belobrajdić, koja je ovom prilikom zahvalila svima koji su omogućili uređenje toga odjela.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dugaresa_1.mp3}

Rekonstrukcija tavanskog prostora u kojemu se nalazi novi odjel dugoreške bolnice započela je 2009. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi nešto nešto manje od 5 milijuna kuna, što je s 53 posto financirala Karlovačka županija, dok je ostatak novca osigurala sama bolnica.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dugaresa_.mp3}

Na otvorenju je bio i gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić, koji je također imao riječi zahvale.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dugaresa_3.mp3}

Župan Ivan Vučić zahvalio je ministru Milinoviću na čestim posjetima zdravstvenim ustanovama u Karlovačkoj županiji, a posebno ga je pohvalio za reformu zdravstvenog sustava. Bez te reforme, tvrdi župan, ulaganje u novi odjel dugoreške bolnice ne bi bilo moguće, kao niti obnova nekoliko odjela u OB Karlovac u što je investirano u posljednje dvije godine.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dugaresa_4.mp3}

Vrpcu na ulazu u novouređeni odjel dugoreške bolnice prerezao je ministar Milinović, koji se složio sa županom i također poručio da bez provedene reforme ne bi bilo dovoljno novca za ovakve investicije.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dugaresa_5.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gerijatrija_dugaresa/*{/rokbox}

Premda se neće javiti na javni natječaj za prve akreditacije bolnica, budući da će on biti otvoren samo za kliničke i opće bolnice, ravnateljica dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje Herta Belobrajdić istaknula je da je upravo akreditacija jedan od ciljeva koji će nastojati ostvariti u što skorijoj budućnosti.