KABA

Akcija “Manje oružja – manje tragedija” ponovo u Slunju

SLUNJ – Policijski službenici Policijske postaje Slunj danas do petka, 27. svibnja, u u vremenu od 8 do 12 sati, provodit će na području grada Slunja te općina Rakovica i Cetingrad akciju „Manje oružja-manje tragedija”.

Imedika

Akcija se provodi u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj te Hrvatskim centrom za razminiranje. Cilj ove akcije je povećanje opće sigurnosti na području grada Slunja i okolice sprječavanjem tragedija i kažnjivih radnji kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva. Za vrijeme trajanja akcije, policijski službenici intenzivno će obilaziti Slunj, Cetingrad i Rakovicu u cilju informiranja građana o ovoj akciji te senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dobrovoljnu predaju oružja bez sankcija.

U policiji mole građane ne donose osobno oružje u Policijsku postaju Slunj već da o namjeri dragovoljne predaje obavijeste Policijsku postaju Slunj na broj telefona 047/777-100 ili na 192 kako bi policijski službenici to oružje preuzeli u njihovom domu i kako bi time izbjegli moguća ozljeđivanja.

Svi građani koji se odluče priključiti ovoj akciji biti će nagrađeni prigodnim poklonom.

Ples