KABA

Srebrna plaketa za Chorus Carolostadien

ZAGREB, KARLOVAC – Mješoviti pjevački zbor Chorus Carolostadien u subotu je u Zagrebu, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, osvojio srebrnu plaketu na 1. natjecanju hrvatske vokalne tradicijske glazbe.

Natjecala su se ukupno 22 zbora i vokalna ansambla. Ansambli su bili podijeljeni u tri kategorije, a svatko je imao obavezu izvesti tri skladbe, s ograničenim trajanjem od 8 minuta.

U kategoriji klasičnih folklornih zborova, u koju se Carolostadien prijavio, sudjelovalo je 7 zborova. Zbor je uspješno pripremio i vodio dirigent prof. Marijan Tucaković. Odlukom sručnog ocjenjivačkog suda na čijem je čelu bio skladatelj Pero Gotovac, Carolostadien je osvojio 86,6 bodova i srebrnu plaketu. U ukupnom poretku, zauzeli su 3. mjesto. Zlatna plaketa u toj kategoriji nije dodjeljena, jer nitko nije prešao prag od 90 bodova.

Sljedeće nedjelje, 29.svibnja, Carolostadien će sudjelovati na 14. županijskoj smotri zborova i malih vokalnih sastava, na kojoj će pokušati izboriti odlazak na državno natjecanje u Novigrad Istarski.