KABA

Floydovci, Gibbo i Adele (op.a. Ona još nema nadimak!)

Pink floyd  

Velika kampanja Pink Floydovog izdanja ‘Why Pink Floyd…?’ donosi neobjavljenu glazbu iz arhiva benda, kolekcionarske box setove i remasterirana izdanja kompletnog kataloga studijskih albuma.  

Pink Floyd i EMI Music, čija veza traje od 1967., najavljuju sveobuhvatnu seriju izdanja od 26. listopada koja će sadržavati CD-e, DVD-e, Blu-Ray diskove, SACD, razne digitalne formate, i potpuno novu ”Best Off” kolekciju hitova s kojom će redefinirati svoj katalog u cijelosti. 

Legendarni bend koji je još uvijek jedan od najuspješnijih i najutjecajnijih svih vremena, nedavno je potpisao ugovor s EMI-em koji je omogućio razvoj cijele serije izdanja, od kojih mnogi sadrže arhivske materijale nastale tijekom dugogodišnje suradnje između benda i EMI-a. 

Izdanja koja će biti objavljena pod nazivom ”Why Pink Floyd…?” obraćaju se širokom spektru fanova. Nove fanove oduševit će glazba, dok će dugogodišnjim predanim obožavateljima super luksuzni box setovi ponuditi višestruke diskove koji sadrže različite varijante pjesama, neobjavljene snimke, obnovljene snimke koncerata, te live snimku legendarne izvedbe ”The Dark Side Of The Moon” s Wembleyja iz 1974. godine. 

Za ovu je kampanju specijalno kreirano nekoliko serija različitih izdanja: uz remasterirane CD-e nazvane ”Discovery” i ”Immersion”, CD/DVD/Blu-Ray/memorabilia box setove, tu je i ”Experience” edicija gdje se uz pojedini studijski album nalazi i dodatni disk sa materijalima koji su u uskoj vezi baš s tim izdanjem, omogućujući tako vjernim fanovima još opširnije iskustvo slušanja klasičnih Pink Floydovih albuma. 

Storm Thorgerson, dugogodišnji umjetnički direktor benda pobrinuo se za vizuale i dizajn. Cijenjena fotografkinja Jill Furmanovsky uredila je dosad neviđene fotografije benda, a James Guthire i Andy Jackson bili su zaduženi za digitalni remastering po najvišim audio-vizualnim standardima. 

26. listopada prvo će biti dostupno prošireno izdanje remek-djela ”The Dark Side Of The Moon” sa šesterostrukim box setom ”Immersion” i ”Experience” verzijom s dvostrukim diskom, kao i kolekcionarska izdanja vinila i raznih digitalnih formata. Uz to, isti dan u prodaji će se pojaviti 14 digitalno remasteriranih albuma koji će biti dostupni zasebno ili kao box set. 

7. studenog stiže: Wish You Were Here ”Immersion” peterostruki disk i dvostruki ”Experience” na kojima će se kao bonus naći materijal sa koncerta na Wembleyu iz 1974., te 20-minutna ‘tour de force’ live izvedba ”Shine On You Crazy Diamond”, kao i jedinstvena snimka ”Wish You Were Here” s legendarnim jazz violinistom Stephaneom Grappellijem. Kolekcionarski vinili i digitalni formati biti će dostupni i u ovoj ediciji. 

Simultano će biti izdan i ”A Foot In The Door – The Best Of Pink Floyd”, nova kolekcija njihovih najpoznatijih pjesama na jednoj kompilaciji. 

Dugoočekivana 5.1 verzija ”Wish You Were Here” koju je miksao James Guthrie također će biti dostupna preko nezavisnog Acoustic Sound labela. 

The Wall, koji je prodan u preko 25 milijuna primjeraka i koji je postao kulturno i političko mjerilo u posljednja 3 desetljeća, doživjet će isti temeljiti tretman i biti objavljen 27. veljače 2012. u luksuznom pakiranju kao sedmerostruko ”Immersion” izdanje i trostruko ”Experience” izdanje uz standardnu ponudu kolekcionarskih vinila i digitalnih formata. 

Službeni website benda www.pinkfloyd.com od danas je osvježen i ponovo lansiran, a Facebook stranica već ima preko 11 milijuna sljedbenika. 

Uz ovako opsežnu kampanju reizdanja i novih izdanja, sasvim je sigurno, kako će edicija ‘Why Pink Floyd…?’ obilježiti ovu diskografsku godinu, kao što su to u posljednje dvije učinile kampanje reizdanja kataloga The Beatlesa i Johna Lennona…

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pink/*{/rokbox}

gibonni 

Novi video spot „VESLA NA VODI“ 

Gibonni, čiji je album „Toleranca“ ostvario dijamantnu nakladu u samo nekoliko mjeseci nakon izlaska albuma te osvojio 10 nominacija na ovogodišnjem Porinu, u proteklih godinu dana snimio je pet izvrsnih spotova. Sljedeći ponedjeljak, osim pjesama „Žeđam“, „Toleranca“, „Zamoli me (možda ti je ispod časti)“, „Čemu se nadaš srce moje“ i „Vrata moje sestre“, svoje video izdanje dobit će i pjesma „Vesla na vodi“.  

Već sa Gibine strane provjereni redatelji (autori spotova Žeđam i Toleranca), izvrsni dvojac – Zdenko Bašić i Manuel Šumberac i ovoga su puta napravili novo video remek-djelo.  

http://www.youtube.com/user/midnightformula#p/u/0/QWMBLDf_9go

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gibonni/*{/rokbox}

adele 

Ruši, ruši i ruši …. 

Britanska dvadesetrogodišnja kantatorica Adele niže uspjehe prijeteći danas Lady Gagi i prijašnjim glazbenicima na ljestvicama po broju prodanosti svog digitalnog albuma kojemu je naziv “21” u svojoj domovini. Dakle naj – download album ikada na Amazon stranici! Rekord je držao TAKE THAT svojim albumom “Circus”. Album “21” ostaje i dalje najprodavaniji album u 2011 godini. Njezina pjesma ‘Rolling in the deep’ od prošlog se tjedna drži na američkim Billboard 100 i Billboard 200 na prvom mjestu, a album je također u paraleli – također ima prvo mjesto, već 7 tjedana zaredom.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/adele/*{/rokbox}

Za kraj ovog Music Infa, evo njezinog velikog hita u video izdanju:

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw}