KABA

Prolazak specijalnog tereta preko Banije i Banijskog mosta odgođen za utorak u 21 sat

KARLOVAC – Specijalni teret težak oko 500 tona ipak će tek sutra navečer proći preko ulice Banija i Banijanskog mosta, iako se to prema prvim najavama trebalo dogoditi večeras. Da je prolazak tereta kroz Karlovac odgođen za sutra, rekla nam je glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/most_odgoda.mp3}

Podsjećamo, riječ je prijevozu golemog transformatora čije je krajnje odredište elektrana u Novom Zelandu, a koji kod nadvožnjaka na Ilovcu već nekoliko dana čeka da završe radovi na mostu. Trenutno djelatnici zagrebačke tvrtke IGH ondje vrše posljednje sigurnosne provjere uoči prolaska tereta, a ukoliko most prođe kontrole, specijalni teret trebao bi na svoj put prema Luci Rijeka krenuti sutra u 21 sat.

Imedika

Troškove eventualnih oštećenja koja nastanu zbog prolaska tereta snosit će podnositelj zahtjeva za izvanredni prijevoz, odnosno tvrtka Zagrebtrans iz Zagreba.

teret

Prolazak specijalnog tereta na relaciji Ilovac- Lokve trajat će od sutra u 21 sat do četvrtka u 6 ujutro.
S ugibališta u Lokvama teret će prema Rijeci krenuti sljedećeg dana u 17 sati, a dolazak u Luku Rijeka predviđa se 3. lipnja u ranim jutarnjim satima.

Iz HAK-a mole vozače da poštuju upute tehničke pratnje.

Ples