most

KARLOVAC – Večeras bi preko ulice Banija i Banijanskog mosta trebao proći specijalni teret težak čak oko 500 tona za što se most priprema i ojačava već nekoliko tjedana.

Riječ je o golemom transformatoru čije je krajnje odredište elektrana u Novom Zelandu, a koji kod nadvožnjaka na Ilovcu čeka da završe radovi na mostu. Trenutno djelatnici zagrebačke tvrtke IGH ondje vrše posljednje sigurnosne provjere uoči prolaska tereta. Ukoliko most prođe kontrole, specijalni teret koji kroz Karlovac treba proći na svom putu za Luku Rijeka trebao bi oko 21 sat proći Banijom, potvrdila nam je glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić, dodajući da će za vrijeme kretanja izvanrednog prijevoza kroz grad Karlovac promet, uz privremenu regulaciju policijskih službenika, biti djelomično ograničen na pojedinim dionicama.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/most_1.mp3}

Grčić je istaknula da nadzorno tijelo još uvijek nije tvrtki IGH izdalo odobrenje za prolazak tereta preko mosta, što znači da će, ako se to danas ne dogodi, prolazak tereta ipak biti odgođen. Troškove eventualnih oštećenja koja nastanu zbog prolaska tereta snosit će podnositelj zahtjeva za izvanredni prijevoz, odnosno tvrtka Zagrebtrans iz Zagreba.