Sastojci
• 500 g pilećih prsa
• 200 g tjestenine (penne)
• 150 g sira gouda
• 150 g cikorija salate
• 150 ml jogurta
• 1 dl kiselog vrhnja
• 1 žličica bosiljka
• 1 žličica vlasca
• 1 žličica majčine dušice
• balzamički ocat
• maslinovo ulje
• sol i papar
Priprema:
Tjesteninu kuhamo oko 8 minuta (al dente) u posoljenoj vodi te je ocijedimo i isperemo u hladnoj vodi. Pileća prsa začinimo solju i paprom, prepečemo na maslinovom ulju, izvadimo te nasjeckamo na kockice. Goudu također narežemo na kockice. U zdjeli lagano promiješamo piletinu s ohlađenom tjesteninom, sirom i salatom. Jogurt razmutimo sa vrhnjem i žličicom šećera te dodamo acceto balsamico i ostale začine. Salatu začinimo jogurt umakom i poklopljeno pustimo 45 minuta da se sastojci prožmu.