og_bajke

KARLOVAC – Ogulin će od sutra po šesti puta biti u znaku bajke. Od sutra do nedjelje, 12. lipnja bit će održan Festival bajke.

Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je rodni grad kao jedinstveni spoj prirodnih ljepota, brojnih mitova i legendi bio neiscrpan motiv za njena djela. Ivana i likovi iz njenih Priča iz davnine danas su u Ogulinu – zavičaju bajke domaćini brojnim bajkopiscima iz cijeloga svijeta.

Festival nudi bogat i raznolik program. I ove godine s tematski podijeljenim danima, OGFB želi naglasiti univerzalne vrijednosti ljudske egzistencije: prirodu i društvo. OGFB se otvara Danom prirode, drugi dan je Dan Društva. Posljednji dan Festivala proglašen je Danom sretnog kraja sa željom slavljenja univerzalne atmosfere ispunjene ljudskom srećom koja će uvijek težiti okupljanju. Festival je najavila direktorica Festivala Ankica Puškarić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bajke_1.mp3}

Raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju i ulični teatar, pripovijedanje, koncerte, edukativno-prezentacijske radionice. Ljubitelji rekreacije će moći uživati uz Ciklobajku u kojoj će, zajedno s domaćinima Biciklističkim klubom Babaroge, Udrugama Moj bicikl i Moto klubom Vještice, imati priliku doživjeti čari ogulinskog krajolika.

Ogulinske ulice i trgovi, po šesti put, doživjet će transformaciju u scene i tako postati poprište bajke koju će na tri dana oživjeti profesionalna i amaterska kazališta, kulturno-umjetničke udruge, lokalne i gostujuće škole i odgojno-obrazovne institucije, ispričala je Ankica Puškarić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bajke_2.mp3}

Kao što smo već rekli, drugi dan festivala je Dan prirode, dok je nedjelja Dan sretnog kraja.

Za one malo starije u subotu navečer, zabavu će nastaviti lokalni band Lančana reakcija. Za potpuniji doživljaj potrudit će se barmeni Caffe bara Stari grad koji su za posjetitelje Ogulinskog festivala bajke sljubili okuse u koktelima.

Na Festival bajke možete stići i posebnim vlakom – Eko-turistički vlak Karlek prometovat će 11. lipnja na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb.

Umjetnički program je besplatan, a za kreativne radionice izrade suvenira i make up šator moći će se nabaviti ulaznice na glavnom info punktu po cijeni od 10,00 kuna. Cijena putovanja festivalskim vlakićem iznosi 5,00 kuna.