KABA

Otvorena 19. izložba vina ozaljsko-vivodinskog kraja

VIVODINA – Gradonačelnica Ozlja i saborska zastupnica Biserka Vranić otvorila je sinoć 19. izložbu vina koju je u Vivodini pripredila Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj. Među brojnim gostima bili su i savjetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Vinko Milat, karlovački župan Ivan Vučić, županica Metlike u susjednoj Sloveniji Renata Brunskole i drugi. Program su uljepšali članovi Karlovačke građanske garde i husara.

Za ocjenjivanje je ove godine stiglo više od 150 raznih vrsta vina, većina se od sinoć pa do nedjelje može i kušati, a osim domaćih proizvođača predstavljaju se i vinari iz Krašića, Karlovca, Jastrebarskog, Duge Rese, Slovenije i Mađarske. Danas poslije podne od 16 sati u Vivodini će se natjecati lovci u pripremanju lovačkog gulaša, a cjelodnevna zbivanja do nedjelje bit će uz bogat kulturno-zabavni program.

Uoči početka 19. izložbe vina u župnoj crkvi Svetoga Lovre misu je predvodio župnik Andrija Markač. Sve goste, a posebice vinare i vinogradare tom je prigodom pozdravio i predsjednik Udruge Josip Vrbanek.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vina_viv/*{/rokbox}