sim_1

  • June 14, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Jubilarne, 15. po redu Sportske igre mladih počinju sutra svečanim otvorenjem u Velikoj Gorici. No, prijave za sudjelovanje u toj najvećoj sportskoj priredbi za mlade u nas još uvijek traju. Do 20. ovoga mjeseca primaju se za sudjelovanje na području Karlovačke županije za natjecanja u malom nogometu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, šahu, badmintonu, uličnoj košarci, odbojci, odbojci na pijesku te graničaru.

Upravo ovaj posljednji sport imao je uvertiru u Sportske igre mladih jučer na terenima košarkaškog igrališta u Šancu te rukometnom igralištu kod Sokolskog doma. Sudjelovali su učenici 11 škola a prvo mjesto pripalo je graničarima OŠ Turanj. Sve je pratio koordinator natjecanja za Karlovačku županiju Tomislav Polić i njegovi splitski gosti Ivan Pavić, glavni koordinator natjecanja i Duško Januzović, član Organizacijskog odbora ovogodišnjih Sportskih igara mladih. Pratio je natjecanje osnovaca u graničaru i nije krio zadovoljstvo masovnošću sinoćnjeg događanja.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/januzovic_1.mp3}

Zanimanje za Sportske igre mladih svake su godine sve veće, pa je tako za ovogodišnje rok za prijavu produžen, kaže Duško Januzović. Svi detalji mogu se dobiti kod koordinatora ili putem web stranice Sportskih igara mladih.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/januzovic_2.mp3}

Sportske igre mladih podržavaju brojni svjetski i domaći dužnosnici i sportski djelatnici. Ovogodišnje 15. igre su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, a ambasadori su uz ostale Goran Ivanišević, Slaven Bilić, David Beckham i mnogi drugi.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sim/*{/rokbox}