narkoman

KARLOVAC – Ovog vikenda obilježava se Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nedozvoljenog korištenja opojnih tvari. Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. lipnja “Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama” želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na rastući problem zlouporabe opojnih droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera, kako na globalnoj svjetskoj razini tako i na nacionalnoj razini, za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

Obilježavanje ovog dana provodi se u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacija i ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zlouporabe opojnih droga, a isto ima za cilj upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zlouporabe opojnih droga i zajedničkim snagama se suprotstaviti ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama Policijska uprava karlovačka će na području svoje nadležnosti tijekom noći s 25. na 26. lipnja provesti preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga.

Cilj ove akcije je podizanje svijesti o izazovima koje droga predstavlja za društvo u cjelini, a posebno za mlade. Ovom akcijom želi se pružiti potpora mladima da djeluju protiv zlouporabe droga, da izgrađuju zdrave stilove života, a ujedno da se podigne razina svijesti o štetnim učincima droge na pojedinca, obitelj i društvo u cjelini.