KABA

16. filmska revija mladeži & 4. four river film festival 7. do 9. rujna

KARLOVAC – I ove jeseni Karlovac će postati središte filma. Od 7. do 10. rujna u našem će gradu biti održana 16. filmska revija mladeži i 4. Four river film festival. Ove će godine Karlovčani i njihovi gosti na tri lokacije; na Starom gradu Dubovcu, Gradskom kazalištu Zorin dom i u Knjižnici za mlade moći vidjeti 84 srednjoškolska filma iz 22 zemlje diljem svijeta. Odakle sve dolaze sudionici ovogodišnjeg festivala i revije ispričala je programska koordinatorica Sanja Zanki.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/film_1.mp3}

Na Reviji i Festivalu će i ove godine biti nastavljen prošle godine uveden projekt „Žuta zastava”, nagrada za promicanje nenasilja na filmu, koji će uključivati šest različitih radionica na temu nasilja, te parlaonicu koja će biti održana posljednjeg dana Festivala.

film_3

Ovogodišnja revija skupila je četiri poznata filmska lika na jednom mjestu, pojasnila je koordinatorica i izvršna producentica Revije i Festivala Marija Ratković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/film_2.mp3}

Kao i prošle godine, ove će godine biti i popratni filmski sadržaji; Filmski 5+, Dubovac open air i Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima.

Ples